صنعت نفت ایران
1403/10/1
Saturday
دانش صنعت نفت

پرونده ای برای سکوهای پارس جنوبی- سکوهای ایرانی با دانش تمام ایرانی ۱۳۹۵/۵/۱۸


نام لاتین:A File for South Pars Offshore Platforms

کد مطلب:OF-039


پرونده ای برای سکوهای پارس جنوبی- سکوهای ایرانی با دانش تمام ایرانی

شاید برای همه این سئوال پیش آمده باشد که سازه های عظیم دریایی که برای استخراج نفت و گاز از بستر دریا به کار می روند، چگونه ساخته و حمل می شوند؟ وزن و ابعاد تجهیزات چقدر است، این سازه های وسیع چه کاریی هایی دارند و سازندگان آنها کیست؟ آیا در ایران این سازه ها وارداتی هستند یا از سوی شرکت های داخلی ساخته می شوند؟

در ایران فعالیت های دریایی برای اکتشاف، استخراج و تولید نفت و گاز بیشتر در خلیج فارس صورت می گیرد، در حال حاضر برنامه های توسعه ای گاز در خلیج فارس با سرعت بالایی انجام می شود. برنامه وزارت نفت برای افزایش تولید روزانه گاز به میزان 100 میلیون متر مکعب، به شدت دنبال می شود و وزارت نفت در 2 ساله ابتدائی دولت یازدهم موفق به تحقق این اهداف با راه اندازی فازهای 12، 15 و 16 شده است.

حالا در سال سوم برای تحقق این افزایش تولید همه عزم خود را جزم کرده و قرار است تا پایان سال جاری 5 فاز دیگر نیز تکمیل و راه اندازی شود. یکی از مراحل مهم زنجیره طرح های توسعه ای هر فاز در پارس جنوبی، طراحی، ساخت، حمل، نصب و راه اندازی سکوهای این فازهاست.

سکوهای دریایی را می توان به نوعی واسط بین چاه نفت و گاز و تجهیزات خشکی تشبیه کرد، این سکوها با استقرار بر روی چاههای نفت و گاز، با تجهیزات پیشرفته ای که درون خود دارند، نفت و گاز را از بستر دریا استخراج کرده و پس از یک پالایش ابتدائی، آن را از طریق خطوط لوله زیر دریایی به تاسیسات خشکی ارسال می کنند.

(منبع: تولید و اکتشاف  نفت و گاز)


دانلود PDF

1226 مرتبه دانلود شده است.


برچسب‌ها


نظرات کاربران


نظر شما

  • نام و نام خانوادگی
  • ایمیل
  • کد امنیتی
  • Captcha
  • نظر

© 2019 - All rights reserved