صنعت نفت ایران
1403/11/3
Wednesday
آرشیو اخبار صنعت نفت

تحریم‌ها عرضه نفت روسیه را به‌طور قابل‌توجی مختل می‌کند ۱۴۰۳/۱۰/۳۰


به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، آژانس بین‌المللی انرژی در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود اعلام کرد که دور تازه تحریم‌های آمریکا علیه روسیه می‌تواند به‌طور قابل توجهی زنجیره‌های تأمین نفت این کشور را مختل کند و به‌طور بالقوه بازار جهانی را زیر فشار قرار دهد.

با این حال چشم‌انداز آژانس بین‌المللی انرژی همچنان نشان می‌دهد بازار امسال با مازاد عرضه روبه‌رو خواهد بود، زیرا افزایش عرضه به رهبری کشورهای تولیدکننده خارج از ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) از روند کُند رشد تقاضای جهانی بیشتر است.

بر اساس برآوردهای آژانس بین‌المللی انرژی، تحریم‌های آمریکا علیه ایران و روسیه شرکت‌هایی را هدف قرار می‌دهد که بیش از یک‌سوم صادرات نفت خام روسیه و ایران را در سال ۲۰۲۴ به عهده داشته‌اند.

آژانس بین‌المللی انرژی هنوز این تحریم‌ها را در پیش‌بینی خود درباره عرضه‌ نفت لحاظ نکرده است.

بر اساس گزارش این نهاد بین‌المللی که به کشورهای صنعتی مصرف‌کننده مشاوره می‌دهد، برآوردهای آژانس بین‌المللی انرژی درباره عرضه نفت روسیه و ایران تا زمان ظهور تأثیر کامل تحریم‌ها بدون تغییر حفظ می‌شود، اما اعمال دور تازه محدودیت‌ها علیه تهران و مسکو از سوی واشینگتن می‌تواند به برهم خوردن توازن نفت خام و فرآورده‌های نفتی منجر شود.

اعمال تحریم‌ها علیه روسیه و چشم‌انداز محدودیت‌های عرضه به قیمت‌های نفت کمک کرده است تا سال ۲۰۲۵ را با قدرت آغاز کند.

نفت خام شاخص برنت اکنون بالای ۸۰ دلار برای هر بشکه معامله می‌شود و برای چهارمین هفته پیاپی روند افزایش هفتگی خود را حفظ کرده است.

رویکرد آژانس بین‌المللی انرژی درباره تأثیر تحریم‌ها بر عرضه نفت روسیه بسیار محتاطانه‌تر از رویکردش در مارس ۲۰۲۲ پس از آغاز تنش‌های مسکو - کی‌یف است.

آژانس بین‌المللی انرژی در آن زمان پیش‌بینی کرد تحریم‌های غرب و بی‌میلی خریداران ممکن است سبب خروج روزانه ۳ میلیون بشکه عرضه نفت روسیه از بازارهای جهانی شود، اما عرضه این کشور هرگز این مقدار کاهش نداشت و این نهاد هم در گزارش‌های بعدی خود برآوردهایش را اصلاح کرد.

آژانس بین‌المللی انرژی در تازه‌ترین گزارش خود پیش‌بینی‌اش درباره تقاضای نفت را اندکی اصلاح و رشد تقاضای جهانی در سال ۲۰۲۵ را روزانه یک میلیون و ۵۰ هزار بشکه  تعیین کرد که در مقایسه با رقم روزانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در گزارش ماه پیش ۵۰ هزار بشکه در روز کاهش نشان می‌دهد.

این نهاد همچنین پیش‌بینی درباره تقاضای نفت در سال ۲۰۲۴ میلادی را به ۹۴۰ هزار بشکه در روز رساند.

چشم‌انداز سال ۲۰۲۵  میلادی چین که پس از سال‌ها افزایش مصرف، اکنون با چالش‌های اقتصادی و تغییر مسیر به استفاده بیشتر از خودروهای برقی روبه‌رو شده است، از عوامل کاهنده پیش‌بینی رشد تقاضای نفت در دومین مصرف‌کننده بزرگ جهان است.

دبیرخانه اوپک در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود نسبت به آژانس بین‌المللی با برآورد رشد روزانه یک میلیون و ۴۵۰ هزار بشکه‌ای رشد بیشتری برای  تقاضای جهانی نفت خام در سال ۲۰۲۵ میلادی پیش‌بینی کرد و در نخستین نگاه خود به سال ۲۰۲۶، رشدی مشابه و به مقدار یک میلیون و ۴۳۰ هزار بشکه را وعده داد.

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی‌های سال ۲۰۲۶ را منتشر نکرده است.

اوپک همچنین برای ششمین بار پش‌بینی برای رشد تقاضا در سال ۲۰۲۴ کاهش داد که نشان‌دهنده روند کُند تقاضای نفت چین است.

اوپک اکنون رشد تقاضای سال ۲۰۲۴ را یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه برآورد کرده است که در مقایسه با رقم ۲ میلیون و۲۵۰ هزار بشکه‌ای در ژوئیه ۲۰۲۴ کاهش شدیدی نشان می‌دهد اما همچنان بالاتر از برآورد آژانس بین‌المللی انرژی است.

تحریم‌های روسیه

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، آخرین بسته تحریمی واشینگتن شامل بیش از ۱۶۰ نفتکش است که حدود ۲۲ درصد از صادرات نفت روسیه را در سال ۲۰۲۴ میلادی حمل کردند.

بر اساس گزارش این نهاد بین‌المللی، محدودیت‌های پیشین علیه نفتکش‌های روس بسیار مؤثر بوده و فعالیت نفتکش‌های قرارگرفته در فهرست تحریم‌ها را تا ۹۰ درصد کاهش داده است.

دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا روز جمعه از اقدام‌هایی که درآمدهای نفت و گاز روسیه را هدف قرار می‌دهد، رونمایی کرد تا به کی‌یف و گروه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا اهرمی برای دستیابی به توافقی برای صلح در اوکراین بدهد.

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد تشدید تحریم‌ها و هوای سرد در نیمکره شمالی، قیمت نفت خام را در اوایل ژانویه به بالای ۸۰ دلار برای هر بشکه رسانده است.

با این حال، این نهاد اعلام کرد روند افزایشی قیمت‌ها در پی افزایش شدید عرضه کشورهای خارج از ائتلاف اوپک‌پلاس و در عین حال برنامه شماری از اعضای اوپک‌پلاس برای تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای و بالا رفتن سطح ذخیره‌سازی‌ها کُند شود.

آژانس بین‌المللی انرژی انتظار دارد افزایش عرضه روزانه جهانی نفت در سال ۲۰۲۵ به یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه برسد و تولید کشورهای خارج از ائتلاف اوپک‌پلاس یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز باشد.

آژانس بین‌المللی انرژی در تازه‌ترین گزارش خود برآوردی برای مازاد عرضه نفت در بازارهای جهانی طی سال ۲۰۲۵ ارائه نکرد.

این نهاد بین‌المللی مازاد عرضه روزانه نفت در ماه دسامبر پارسال را حداقل ۹۵۰ هزار بشکه پیش‌بینی و عرضه  نفت در بازارهای جهانی را مطلوب ارزیابی کرد.


تلگرام

برچسب‌ها


نظرات کاربران


نظر شما

  • نام و نام خانوادگی
  • ایمیل
  • کد امنیتی
  • Captcha
  • نظر

  • عبارات توهین آمیز و شخصی منتشر نخواهد شد.

 

© 2019 - All rights reserved