صنعت نفت ایران
1403/10/4
Tuesday
آرشیو اخبار صنعت نفت

توقف انتقال نفت روسیه به اروپا با خط لوله دروژبا ۱۴۰۳/۱۰/۰۲


به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو، چهار منبع آگاه گفتند که جریان نفت روسیه به مجارستان، اسلواکی، جمهوری چک و آلمان از طریق خط لوله دروژبا از روز پنجشنبه به‌دلیل مشکلات فنی در یک ایستگاه انتقال نفت روسیه متوقف شده است.

این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند: شرکت دولتی اپراتور خطوط انتقال نفت ترانسنفت مشکلی را در ایستگاه پمپاژ «اونه‌چا» (Unecha) در منطقه «بریانسک» (Bryansk) روسیه، حدود ۷۰ کیلومتری (۴۵ مایلی) از مرز بلاروس شناسایی کرده است.

نفت روسیه و قزاقستان با خط لوله دروژبا به اسلواکی، مجارستان و جمهوری چک منتقل می‌شود. این سه کشور به‌دلیل وجود فرصت‌های محدود برای عرضه نفت جایگزین، از تحریم نفت روسیه از سوی اتحادیه اروپا مستثنا شدند.

خط لوله دروژبا (DRUZHBA PIPELINE) (دوستی) روسیه از شهر سامارا در روسیه آغاز و به بندر اومیسالج کرواسی در دریای آدریاتیک منتهی می‌شود و کشورهای آلمان، لهستان، مجارستان، اسلوواکی و جمهوری چک را به هم متصل می‌کند.

دروژبا به دو شاخه تقسیم می‌شود که شاخه شمالی آن با حجم بیشتری نسبت به شاخه دیگر، به لهستان و آلمان منتهی می‌شود و شاخه جنوبی آن نیز نفت خام کشورهای اسلواکی، مجارستان و جمهوری چک را تأمین می‌کند.

خط لوله نفت دروژبا خام روسیه را از طریق بلاروس و اوکراین به مجارستان و اسلواکی منتقل می‌کند. بخش شمالی خط لوله دروژبا که از لهستان و بلاروس به آلمان متصل می‌شود، هم‌اکنون برای صادرات نفت کبکو قزاقستان برای پالایشگاه «شودت» استفاده می‌شود که بیشتر سوخت برلین را تأمین می‌کند.

یک‌پنجم نیاز نفت خام آلمان از مسیر خط لوله دروژبا تأمین می‌شود. عرضه نفت خام این خط لوله در گذشته بارها قطع شده است. اگرچه این مقدار صادرات نفت جریان زیادی نیست، اما به آلمان کمک کرده است به نفت روسیه متکی نباشد؛ اقدامی که برلین در سال ۲۰۲۲ پس از آغاز تنش‌ها بین مسکو و کی‌یف متعهد به انجام آن شد.

ظرفیت برنامه‌ریزی‌شده این خط لوله بیش از ۲ میلیون بشکه در روز است که یک میلیون و ۴۰۰ هزار تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز نفت خام این خط لوله مستقیم به مصرف‌کنندگان اروپایی می‌رسد و باقی‌مانده آن در بلاروس استفاده می‌شود.

پس از توقف حمل‌ونقل محموله‌های نفتی روسیه به‌دلیل قرار گرفتن شرکت لوک‌اویل روسیه در ماه ژوئن در فهرست شرکت‌های تحریمی اوکراین، ماه گذشته عرضه به پالایشگاه‌های شرکت انرژی ام‌اوال مجارستان ازسر گرفته شد.

برخلاف بسیاری از کشورهای دیگر عضو اتحادیه اروپا، مجارستان به‌دنبال حفظ روابط نزدیک سیاسی و تجاری با روسیه و وابستگی به انرژی این کشور است.

پس از آغاز درگیری‌های نظامی بین مسکو و کی‌یف در سال ۲۰۲۲، اتحادیه اروپا در تلاش برای کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی روسیه، واردات نفت به کشورهای عضو این اتحادیه را ممنوع، اما مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک را برای یافتن مسیرها و منابع جایگزین معاف کرد.

مجارستان همراه با اسلواکی و جمهوری چک به‌دلیل نداشتن جایگزین، از تحریم اتحادیه اروپا علیه نفت روسیه مستثنا شده‌اند، اما اتحادیه اروپا از این کشور خواسته است منابع خود را متنوع سازد.

مقام‌های شرکت دولتی نفت «بلنفتخیم» بلاروس هم در گفت‌وگو با خبرگزاری بلتا اختلال در عرضه نفت روسیه با خط لوله دروژبا را تأیید و اعلام کردند که پالایشگاه‌های این کشور از حجم نفت ذخیره‌شده برای حفظ عملیات استفاده می‌کنند.

پیش از توقف، این خط لوله روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت را انتقال می‌داد.

این چهار منبع گفتند: عرضه نفت روسیه به بلاروس و کشورهای اتحادیه اروپا تحت تأثیر قرار گرفته است، در حالی که بارگیری از پایانه‌های غربی روسیه شامل «نووروسیسک»، «اوست لوگا» و «پریمورسک» ادامه دارد.

یکی از منابع گفت: احتمال می‌رود نفت از دروژبا به پایانه‌ها منتقل شود.

یک منبع مطلع دیگر تصریح کرد: این مشکل ممکن است ظرف چند روز حل شود، اما برخی معتقدند عرضه تا پایان ماه متوقف خواهد شد.

شرکت ام‌اوال مجارستان که برای فعالیت پالایشگاه‌های خود نیازمند تداوم انتقال نفت روسیه با خط لوله دروژباست، روز جمعه (۳۰ آذر) اعلام کرد اطلاعاتی در دست دارد مبنی بر اینکه جریان نفت ممکن است طی چند روز آینده ازسر گرفته شود و این اختلال بر امنیت عرضه منطقه تأثیری نخواهد گذاشت.

وزارت انرژی قزاقستان اعلام کرد که اکنون هیچ نگرانی درباره عرضه نفت قزاقستان با دروژبا وجود ندارد.

علت این مشکل فنی در ایستگاه انتقال نفت روسیه تاکنون نامشخص بوده و قزاقستان هم اعلام کرده است حمله اوکراین در ۱۱ دسامبر به زیرساخت‌های نفتی در منطقه «بریانسک» بر عرضه نفت از طریق دروژبا تأثیری نداشته است.

سخنگوی پالایشگاه «اورلن یونی پترول» جمهوری چک هم در این باره گفت: تأمین نفت خام با خط لوله دروژبا اکنون بی‌وقفه ادامه دارد.

کمیسیون اروپا که از زمان حمله روسیه در فوریه ۲۰۲۲ از اوکراین حمایت می‌کند، بارها از کشورهای اتحادیه اروپا خواسته است به وابستگی خود به تأمین انرژی از مسکو پایان دهند.


تلگرام

برچسب‌ها


نظرات کاربران


نظر شما

  • نام و نام خانوادگی
  • ایمیل
  • کد امنیتی
  • Captcha
  • نظر

  • عبارات توهین آمیز و شخصی منتشر نخواهد شد.

 

© 2019 - All rights reserved