صنعت نفت ایران
1403/9/5
Monday
آرشیو اخبار صنعت نفت

تخفیف فروش نفت در دولت سیزدهم کمتر از دولت‌های قبلی است ۱۴۰۲/۰۴/۰۲



به گزارش اویل اینداستری، جواد اوجی، وزیر نفت در نشست خبری مشترک با سخنگوی هیئت دولت اظهار داشت: در آغازبه‌کار دولت سیزدهم در سال 1400، با تولید و صادرات پایین نفت‌ خام، نبود سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و وجود پروژه‌های نیمه‌تمام مهم، بی‌انگیزگی سرمایه انسانی حاصل عملکرد و برخورد نامناسب دوره گذشته، وجود بیش از 100 میلیون بشکه میعانات گازی و نفت فوق‌سنگین ذخیره‌شده روی آب و ناترازی شدید در تولید و مصرف گاز و فرآورده‌های نفتی مواجه بودیم.

وی افزود: تنها در موضوع هزینه نگهداشت و کرایه کشتی‌های ذخیره‌سازی میعانات و نفت خام، سالانه 460 میلیون دلار هزینه اضافه به کشور تحمیل می‌شد.

وی ادامه داد: با تلاش شبانه‌روزی کارکنان صنعت نفت و همه ارکان نظام و بازاریابی‌های جدید، از مهر 1400 دیگر نفت و میعانات گازی روی آب ذخیره نشد و به‌مرور حجم ذخیره‌شده را نیز کاهش دادیم، تا آنجا که اوایل سال 1401 هیچ‌گونه ذخیره میعانات گازی روی آب نداشتیم.

وزیر نفت با بیان اینکه با وجود ناترازی گاز و فرآورده‌های نفتی به‌ارث‌رسیده به دولت سیزدهم، با همت کارکنان صنعت نفت هیچ‌گونه قطعی گاز و فرآورده‌های نفتی با وجود سه حمله سایبری و تروریستی در کشور ایجاد نشد، افزود: در سه سال اخیر 155 پروژه بلاتکلیف به ارزش 34 میلیارد دلار تکمیل شد که بیش از 10 سال پیشرفت لاک‌پشتی داشتند و درمجموع با احتساب این پروژه‌ها، در دوره یادشده، 300 پروژه جدید و نیمه‌تمام در صنعت نفت به ارزش 120 میلیارد دلار در صنعت نفت در جریان است.

اوجی با اشاره به افزایش 53 میلیون مترمکعبی گاز، افزایش 10 میلیون تنی تولید محصولات پتروشیمی و افزایش ظرفیت پالایشی کشور در دولت سیزدهم، تصریح کرد: تا چند روز آینده با بهره‌برداری از 5 مجتمع پتروشیمی ظرفیت تولید پتروشیمی ایران از 90 میلیون تن به 100 میلیون تن خواهد رسید.

وی یادآور شد: در سه سال اخیر روزانه 11 میلیون و 500 هزار مترمکعب گازهای همراه نفت جمع‌آوری شده و تا چند روز آینده روزانه 4 میلیون و 500 هزار مترمکعب دیگر به این رقم اضافه می‌شود همچنین این رقم تا پایان امسال به 30 میلیون متر مکعب در روز می‌رسد.

وزیر نفت ادامه داد: دولت سیزدهم در این حوزه 5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و هلدینگ‌های بزرگ کشور را در غرب و شرق کارون جذب کرده است.

 اوجی با اشاره به دریافت جایزه سال 2024 مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) برای جمع‌آوری گازهای مشعل در نشست اخیر سران این مجمع گفت: بر اساس آمارهای جی‌ئی‌سی‌اف، میانگین افزایش تولید گاز در ایران در سال‌های اخیر با وجود تحریم‌های ظالمانه سالانه 5.2 درصد بوده، در حالی که میانگین افزایش تولید گاز در جهان طی بازه زمانی یادشده، 2.5 درصد بوده است که این موضوع نشان می‌دهد افزایش تولید گاز کشور دو برابر میانگین جهانی بوده است.

وی درباره افزایش تولید فرآورده‌های نفتی در سه سال اخیر گفت: تولید بنزین در مدت یاد شده از 96 به 114 میلیون لیتر رسیده است. در حوزه نفت گاز نیز با جهشی 9 میلیون لیتری، ظرفیت تولید این فرآورده نفتی به 114 میلیون لیتر رسید.

وزیر نفت درباره برخی گفته‌های نامزدهای ریاست‌جمهوری درباره تخفیف‌های اعمال شده در فروش نفت ایران، تصریح کرد: طی این سه سال، به مراتب کمتر از دولت‌های یازدهم و دوازدهم تخفیف در زمینه فروش نفت کشور اعمال شده است.

اوجی ادامه داد: دولت سیزدهم با ابتکارهایی تازه همچون استفاده از ظرفیت پالایشگاه‌های فراسرزمینی توانسته است فروش نفت را افزایش دهد، ما در این دولت به هیچ عنوان نفت را با تخفیف‌های بالا نفروختیم و گفته‌های اخیر در این باره را تکذیب می‌کنم.

وی با یادآوری اینکه درآمدهای حاصل از فروش نفت، گاز و پتروشیمی ایران در سال 1399 حدود 30 میلیارد دلار بوده است، گفت: این رقم در سال 1402 به 65 میلیارد دلار رسیده است.

وزیر نفت تأکید کرد: با این حال اینکه بر خی می‌گویند در دولت بایدن، تحریم‌های فروش نفت آسان شده است به هیچ عنوان صحیح نیست بلکه از 600 تحریم جدی علیه ایران در دولت بایدن، 400 تحریم مربوط به صنعت نفت است.

اوجی با تأکید بر اینکه دولت سیزدهم در زمینه فروش نفت خام ریل‌گذاری تازه‌ای انجام داده است، گفت: دولت بعدی می‌تواند به راحتی فروش نفت را ادامه دهد و هیچ‌کس نمی‌تواند مانع این کار شود.

وی افزود: اوایل سال 1400 آمریکایی‌ها برای جلوگیری از فروش نفت به سراغ توقیف نفتکش‌های ایران رفته بودند اما با کمک نیروهای مسلح این مشکل هم پشت سر گذاشته شد.

وزیر نفت با تأکید بر اینکه زور کشورهای غربی برای جلوگیری از فروش نفت ایران به دولت سیزدهم و نظام اسلامی ایران نرسید، افزود: در کارگروه هفت نفره فروش نفت ایران از همه نهادهای مختلف نظام، نمایندگانی در آن حضور دارند و از همه ظرفیت های موجود در کشور برای افزایش فروش نفت استفاده کرده‌ایم.

اوجی گفت: هم‌اکنون ایران به 15 کشور دنیا نفت صادر می‌کند، جالب است بدانید که بسیاری از پالایشگاه‌های نفت این کشورها برای اینکه بتوانند از نفت خام ایران استفاده کنند، هزینه‌های زیادی برای تغییر سیستم‌های فرآورش خود انجام داده‌اند.

وی مهترین دستاورد دولت سیزدهم در صنعت نفت را اتکا به توان داخلی و جذب سرمایه خارجی در کنار حمایت از سرمایه گذاران داخلی دانست و گفت: در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی برای نمونه هم‌اکنون شرکت‌های روس در هفت میدان نفتی ایران فعال هستند و طی سه سال گذشته افزایش 220 هزار بشکه‌ای تولید نفت حاصل فعالیت آنها بوده است.

وزیر نفت اظهار کرد: با اتکا به شرکت‌های داخلی، تولید نفت تا پایان امسال از 3 میلیون و 600 هزار بشکه کنونی به 4 میلیون بشکه خواهد رسید، همچنین در سه سال اخیر بیش از 23 میلیارد دلار قرارداد برای توسعه میدان‌های مشترک و مستقل نفت و گاز امضا شده که بیش از 2 برابر دولت‌های یازدهم و دوازدهم بوده است.

اوجی ادامه داد: شاهد اصلی عملکرد دولت سیزدهم در حقیت رشد اقتصادی 20 درصدی گروه نفت و گاز در میان دیگر دستگاه‌های اجرای کشور در سال اخیر بوده است.

وی ضریب جایگزینی نفت و گاز تولید شده و کشف شده در سه سال اخیر را 87 درصد اعلام کرد و گفت: به عبارت دیگر به ازای هر 100 بشکه نفت تولید شده حدود 87 بشکه نفت کشف شده است، همچنین در این دولت 5 میدان نفت و گاز در شمال، شمال شرق و جنوب کشور کشف شده است و به‌زودی اطلاعات تکمیلی از کشف یک میدان گازی را اعلام خواهیم کرد.


تلگرام

برچسب‌ها


نظرات کاربران


نظر شما

  • نام و نام خانوادگی
  • ایمیل
  • کد امنیتی
  • Captcha
  • نظر

  • عبارات توهین آمیز و شخصی منتشر نخواهد شد.

 

© 2019 - All rights reserved