صنعت نفت ایران
1403/1/30
Thursday
آرشیو اخبار صنعت نفت

استرالیا در معرض خطر پایان منابع گاز قرار دارد ۱۳۹۴/۱۲/۲۳


گردانندگان بازار انرژی استرالیا معتقدند این کشور طی دو سال آینده در معرض خطر کمبود گسترده گاز و برق قرار می‌گیرد.

به گزارش سیمای انرژی به نقل از ایرنا، این هشدار در زمانی صادر می‌شود که 'جاش فرایدنبرگ' وزیر انرژی فدرال استرالیا بعضی از دولت‌های ایالتی را در خصوص لغو ممنوعیت‌های اعمال شده در مورد عملیات استخراج به منظور افزایش تامین گاز تحت فشار قرار داده است.
حزب کارگر استرالیا نیز دولت ائتلافی این کشور را به دلیل عدم تبیین یک سیاست روشن در قبال تغییرات آب و هوایی مقصر شناخته است، وضعیتی که این حزب از آن با عبارت 'بحران در حال ظهور انرژی' نام برده است.
تارنمای شبکه 'اس.بی.اس' روز دوشنبه در گزارشی با عنوان 'منابع گاز استرالیا در حال پایان است'، نوشت: این نتیجه گیری گزارش جدیدی است که 'اپراتور بازار انرژی استرالیا' تهیه کرده است.
در این گزارش آمده است که ایالت‌های 'نیوساوت ولز و 'ساوت' استرالیا نخستین ایالت‌هایی خواهند بود که در سال 2019 با کمبود گاز مواجه خواهند شد.
براساس این گزارش، ایالت ویکتوریا استرالیا نیز در سال 2021 با کمبود گاز روبرو خواهد شد.
'جاش فرایدنبرگ' وزیر انرژی استرالیا معتقد است موانع و محدودیت‌های موجود در ایالت‌های مختلف به چرخه انرژی صدمه وارد می‌کند. آنچه ما نیاز داریم تامین بیشتر گاز و تامین کنندگان گاز بیشتر است. به همین دلیل ما به عنوان دولت فدرال از دولت‌های ایالتی درخواست می‌کنیم مهلت‌های متعارف قانونی را برداشته و گاز بیشتری را از دل زمین استخراج کنند.
دولت ایالت ویکتوریا استرالیا هفته گذشته تصمیم گرفت استخراج گاز را کاملا ممنوع کرده و یک مهلت قانونی برای استخراج مرسوم گاز را به اجرا درآورد.
'مالکوم ترنبول' نخست وزیر استرالیا نیز اظهارات وزیر انرژی این کشور در خصوص لغو محدودیت‌های موجود در عملیات استخراج را به نوع دیگری منعکس کرد.
ترنبول گفت که به همین منظور فورا مذاکراتی را با شرکت‌های گاز انجام خواهد داد.
نخست وزیر استرالیا گفت: به همین دلیل است که من خواستار مذاکره فوری با مدیران اجرایی شرکت‌های گاز از سواحل شرقی شده ام تا آنها توضیح دهند برای رسیدگی به این موضوع که مشتریانشان را تهدید می کند، چه برنامه‌هایی دارند.
'اپراتور بازار انرژی استرالیا' پیشنهاد کرده است تسهیل برخی از موانع و محدودیت‌ها در عملیات استخراج گاز ممکن است به کاهش کمبود عرضه گاز کمک کند.
در این گزارش راه حل‌های دیگری نیز پیشنهاد شده است.
هم اکنون بخش عمده ای از گاز استرالیا صادر می‌شود و براساس این پیشنهادها تغییر در روند صادرات و انتقال بخشی از آن به بازار داخلی می‌تواند باعث تقویت بخش تامین انرژی شود.
در همین حال، 'مارک باتلر' سخنگوی امور مرتبط با انرژی از حزب کارگر استرالیا گفت که این حزب در صورت پیروزی در انتخابات آتی نسبت به معرفی یک 'آزمون منافع ملی کشور' برای هرگونه برنامه‌های توسعه جدید اقدام خواهد کرد.
وی گفت که این کار صرفا به منظور اطمینان از تامین نیازهای داخلی در استرالیا انجام خواهد شد.
وی گفت: این دولت انگار کاملا خواب مانده است، در حالی که ما از زمان کنفرانس ملی در سال 2015 هشدار داده بودیم بحران گاز در داخل کشور در حال ظهور است.
ازسوی دیگر مدیر کل 'اپراتور بازار انرژی استرالیا' گفت که این گزارش نشانه خطر جدی نیست.
'مایک کلیری' به 'ای.بی.سی' گفت: کمبود، تنها زمانی رخ می‌دهد که روند فعلی ادامه داشته باشد. می‌خواهم تاکید کنم این گزارش فرض را بر این می‌گذارد که هیچ چیز رخ نخواهد داد. نقش اپراتور بازار انرژی استرالیا این است که این اطلاعات را در اختیار بازار عرضه قرار دهد تا اجازه واکنش به بازار را بدهد و کارهایی نیز باید بازار انجام دهد.
وی به عنوان مثال پیشنهاد داد 5 درصد تغییر و یا انتقال گاز از بازار صادرات به بازار داخلی سبب کاهش مشکل می‌شود. یا اینکه اگر ما میدان‌های گازی بیشتری را به این شبکه متصل کنیم و یا تعداد میدان‌های گازی کنونی را اضافی کنیم، این امر به بهتر شدن وضعیت کنونی کمک خواهد کرد.
و با ادامه مشاجرات سیاسی پیرامون موضوع انرژی، یکی از سازمان‌های بزرگی که نمایندگی بزرگترین تامین کنندگان کننده انرژی استرالیا را بر عهده دارد، گفت که اعمال تغییرات و یا ایجاد اختلال در سیاست‌های دولت پیرامون موضوع انرژی سبب افزایش قیمت خواهد شد.
'ماتیو وارن' از شورای انرژی استرالیا در این خصوص گفت: بی اثر بودن سیاست، سبب افزایش قیمت قبوض برق می‌شود و این امر احتمال خاموشی برق در تابستان آینده را بیشتر خواهد کرد. این شرایط بسیار جدی هستند و مصرف کنندگان استرالیایی در سطح خانگی هم اقتصادی را بسیار جدی تهدید می‌کند.
کارشناسان می‌گویند به همین دلیل سرمایه گذارانی که می‌خواهند در آینده سرمایه گذاری انجام دهند به دلیل عدم اطمینان از اهداف دولت در تبیین برخی سیاست‌ها، از سرمایه گذاری در بخش انرژی صرفنظر می‌کنند.
'کن بالدوین' دانشمند متخصص در بخش انرژی از دانشگاه ملی استرالیا گفت: سرمایه گذاران از سرمایه گذاری در بخش انرژی صرفا به دلیل عدم ثبات در سیاست‌های دولت خودداری می‌کنند. آنها نیازمند تضمین در خصوص عمر 50 ساله کارخانه ای هستند که در آن سرمایه گذاری می‌کنند. اطمینان از آنکه بر اساس یک سری پارامترهای شناخته شده، بازگشت سرمایه قابل دوامی را نیز خواهند داشت.


تلگرام

برچسب‌ها


نظرات کاربران


نظر شما

  • نام و نام خانوادگی
  • ایمیل
  • کد امنیتی
  • Captcha
  • نظر

  • عبارات توهین آمیز و شخصی منتشر نخواهد شد.

 

© 2019 - All rights reserved