صنعت نفت ایران
1403/2/1
Saturday
آرشیو اخبار صنعت نفت

افزایش تولید نفت پرمین، توافق اوپک و غیراوپک را تهدید می‌کند ۱۳۹۴/۱۲/۱۷


روزنامه تلگراف انگلیس نوشت: افزایش چشمگیر تولید نفت شیل در حوضه پرمین تگزاس، توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک و در نهایت پیوند راهبردی آنها در بازار جهانی نفت را تهدید می‌کند.

روزنامه تلگراف انگلیس نوشت، «اسکات شفیلد» موسس شرکت انرژی پایونیر نچرال ریسورسز واقع در تگزاس که به پادشاه پرمین معروف است، گفت: به نظر می‌رسد مردم درست نمی‌دانند تولید نفت در پرمین چقدر زیاد است. تولید آن بالاخره از میدان غوار عربستان سعودی خواهد گذشت.
وی افزود: انتظار می‌رود پرمین بتواند تا 10 سال به میزان هشت تا 10 میلیون بشکه در روز نفت تولید کند که 70 درصد آن نفت خام و بقیه گاز و مایعانات است.
تلگراف نوشت، تولید نفت شیل در حوضه پرمین سریع تر از آنچه جهان می‌پنداشت به دست بشر ممکن باشد در حال افزایش است و این امر برخلاف تصور سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به وقوع پیوست.
اوپک در نشست رسمی دهم آذر این سازمان در وین برای نخستین بار از سال 2008 با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها به بالا رفتن سطح قیمت‌ها کمک کند.
ایران، الجزایر، آنگولا، اکوادور، گابن، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات و ونزوئلا عضو اوپک هستند.
براساس توافق آذر ماه، قرار است اوپک یک میلیون و ٢00 هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد و اجرای این توافق از آغاز سال 2017 میلادی (دوازدهم دی) آغاز شده است و 6 ماه ادامه خواهد داشت.
ایران، نیجریه و لیبی از برنامه کاهش تولید اوپک مستثنی شده اند.
اوپک همچنین موفق شد بیستم آذرماه، تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، جمهوری آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد. این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش 600 هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند.
دبیرکل اوپک دوشنبه گفت: هنوز زود است به این سوال که آیا اوپک و غیراوپک در ماه مه (اردیبهشت - خرداد) توافق کاهش تولید را تمدید خواهند کرد، پاسخ داد، اما چگونگی اجرای این توافق تاکنون بسیار خوب بود.
«محمد سنوسی بارکیندو» در آستانه کنفرانس جهانی انرژی سراویک در هیوستون آمریکا به خبرنگاران افزود: نشست ماه مه اوپک امکان نگرش به آمارها را فراهم می‌سازد تا مشخص شود در چه وضعیتی قرار داریم.
به گفته وی، انتظار می‌رود در نشست مزبور در مورد کاهش سطح موجودی انبارها و اینکه تا چه اندازه به اهداف کاهش تولید دست یافته ایم، مذاکره شود.
کنفرانس انرژی «سراویک» با حمایت مالی موسسه انرژی «آی اچ اس مارکیت» آمریکا از دیروز (دوشنبه – 16 اسفند) به مدت پنج روز در هیوستون تگزاس با حضور برخی تولیدکنندگان اصلی نفت خام خاورمیانه و دیگر تولیدکنندگان نفت خلیج فارس، روسیه، برزیل، مکزیک و شرکت‌های بزرگ نفتی جهان و نیز شرکت‌های حفاری آمریکا برگزار می‌شود.

منبع: ایرنا


تلگرام

برچسب‌ها


نظرات کاربران


نظر شما

  • نام و نام خانوادگی
  • ایمیل
  • کد امنیتی
  • Captcha
  • نظر

  • عبارات توهین آمیز و شخصی منتشر نخواهد شد.

 

© 2019 - All rights reserved